Blog

Несебър – вечно младият вековен град на Балканите

Несебър е чудесното място за почивка на море по българското Черноморие! Защо?


Защото се намира в добре развитата инфраструктурно и икономически Южна част на Черно море. Самият град е меко казано древен, понеже вече повече от 3000 години съществува. Основан, като Месамбрия, Несебър променя многократно облика и името си през вековете. Поради богатата си история и запазени археологически забележителности, градът е обявен отдавна за археологически, но и архитектурен паметник на културата. В старото градче на Несебър може да посетите редица древни църкви, останки от порти и крепостни стени, кротко съжителстващи с новото и модерно пристанище на града, с ресторантите, нощните клубове и глъчката на множеството туристи през лятото. Апартамент под наем в Несебър можете да наемете в добре развитата и модерна в архитектурно отношение нова част на града, където има множество реномирани заведения за хранене, дискотеки и клубове за нощни забавления.

Вила Флоранс се намира на атрактивна локация в Несебър, обособена в новата му част и предлага изискан дизайн и множество съвременни удобства. Защо градът е толкова атрактивен със своите забележителности в самият град и наоколо? Защо плажовете му са предпочитани, както и ресторантите? Туристите отседнали във вековния град задължително трябва да посетят многобройните му църкви. Сред тях са „Старата Митрополия“, църквата „Св. Параскева“, „ Йоан Кръстител“ и много други. Да потънат в неповторимо автентичната атмосфера на Старото градче. В околностите могат да посетят Месембрия Понтика,  Слънчев бряг, Бургас и многобройните му атракции. Само на няколко километра от Несебър, може да посетите най-големият в страната воден парк с хиляди атракции – „Paradise” разположен на цели 46 хиляди квадратни метра.  В Слънчев бряг, който буквално е до Несебър, може да се отбиете до Какао бийч, до „Екшън парк“ разположен на над 20 хиляди квадратни метра, да се впуснете в море от адреналин!

Множеството малки и големи ресторантчета, механи, заведения за бързо хранене в Несебър са идеалното място за вашият апетит и засищането му. Ще опитате традиционна кухня от България, ще се насладите на разнообразни рибни ястия и деликатеси, ще се почерпите с екзотични коктейли на плажа. Из тесния калдъръм по улиците на Старото градче Ви очакват автентични механи с богата програма изпъстрена с фолклор. Може да посетите и много нощни заведения, казина, вариететни програми. Да карате уиндсърф, да скачате с парашут или да се насладите на водни ски и гмуркане. Плажовете на Несебър са идеални за плуване, припичане на слънце, пийване на кафе или коктейл. Градът има малък плаж в частта на Стария град, Южен плаж в близост до Слънчев бряг от към новата част на града и също така Северен плаж. Те са чисти, с плитки води и идеални за семейства с деца!  Резервирайте още днес почивка на море във вила Цвети и се потопете в приказната атмосфера на един прастар, но модерен и космополитен град, като Несебър!