Blog

Несебър – перла в короната на Черно море

Защо да посетите това уникално място?

Несебър е древен град с още по-древна история. Като селище на Балканския полуостров, градът е сред най-старите създадени в миналото. Преди около 3200 години за света се ражда селището Древна Месембрия, което претърпява редица набези, промени в облика си, влияния от различни народи и етноси – за да се превърне днес в един от най-красивите Черноморски градове на България – Несебър. С многовековната си история, градът може да предложи на посетителите си модерния полъх на Новия град, на луксозното си пристанище и бурния нощен живот, и същевременно на старите си църкви, къщи и богатият на събития културен календар. Защо да посетите този уникален град? Защо почивка на море в България именно тук е най-подходяща за вас? Какво може да видите и къде да отседнете? На всичко това ще ви отговорим в следващите редове. Затова, четете!

Несебър – перлата на българското Черноморие и уникалният му облик

На първо място Несебър е един от най-големите и атрактивни градове по морето на Юг. До него много лесно можете да достигнете по магистрала „Тракия“ или от летището в Бургас, което е само на около 19 километра. Местоположението на морската ни перла е повече от идеално. Градът е непосредствено близо до култовият ни летен курорт Слънчев бряг, до централния град в региона Бургас, до китна Равда и още много желани дестинации по Южното ни море. Самият Несебър е своеобразна компилация от история, модернизъм и множество места за забавления. Можете да отседнете в Новия град, където има доста апартаменти под наем в Несебър, както и атрактивни къщи за гости. Сред тях е и вила Цвети, която ще ви очарова със своя чар и удобства!

Какво е почивката на море без хубави плажове? Несебър предлага на посетителите си цели 3 плажа – централен в района на Стария град (с малки размери, но изключително добър за плуване и отдих!); Южен в близост до Новия град и сливащ се с ексклузивната плажна ивица на Слънчев бряг, както и Северен намиращ се от другата страна на Несебърския разлом. Освен красиви плажове с плитки и чисти води с мек пясък, градът предлага редица архитектурни и археологически забележителности, като църквите „Христос Пантократор“, „Св. Йоан Кръстител“, реставрирани порти и защитни стени. Старият град е резерват под закрилата на ЮНЕСКО. В него ще намерите хиляди атрактивни занаятчийски магазинчета, механи, ресторанти. Ще ви нарисуват портрет или ще си купите българско розово масло от гюл! Аквапарковете в района са два – „Парадайз“ и „Аквапарк Равда“. Освен това до Слънчев бряг може да се отдадете на сафари с джипове в Екшън парка.

Град, като Несебър може да Ви предложи много, затова няма никакво съмнение, че това е идеалното място за вашата почивка на море това лято, а и за много лета занапред!